Skip to content

Stel uw eigen
dakkapel samen

Waar kunnen we u mee helpen?

Afwerking

Onze dakkapellen worden in onze eigen werkplaats geproduceerd, om vervolgens binnen één dag op uw dak gemonteerd te kunnen worden. Onze vakmensen installeren de dakkapel en zorgen voor een wind- en waterdichte afwerking.

Indien de weersomstandigheden het niet toelaten, brengen wij u diezelfde ochtend op de hoogte en overleggen we over een nieuwe montagedatum.

Aftimmeren

Aftimmeren:

Wilt u het dakkapel afgetimmerd hebben of niet, deze keuze is aan u.

Als u geen gebruik maakt van het aftimmeren dan zorgen wij er voor dat de zijwangen aan de binnenzijde netjes zijn afgezaagd en dat de aansluiting op het dak geïsoleerd is, zowel aan de onderzijde van het kozijn, als bij de wangen en de aansluiting aan de bovenzijde. Indien nodig passen wij de juiste folies toe en tenslotte wordt het plafond voorzien van een 12 mm plaat spano V313.

Wel aftimmeren? Dan zijn er 3 opties:

 1. MDF 12 mm wit gegrond aan de binnenzijde, deze dienen nog geschilderd te worden;
 2. Gipsplaten waar tegen gestukadoord kan worden vervolgens dient u dit te (laten) texen;
 3. Agnes-one-step platen, er hoeft dan niet meer geschilderd en/of gestukadoord te worden.

Afwerking

Afwerking buitenzijde:

De wangen van de dakkapel en de kozijnen kunnen in dezelfde kleur, maar ook in 2 verschillende kleuren gecombineerd worden.

Voor de afwerking aan de buitenzijde, zijn er diversen opties mogelijk:

 • Rockpanel: Dit is licht onderhoudsarm materiaal en, indien wenselijk, over te schilderen. De naden kunnen wij tegen elkaar lijmen, zodat deze bijna niet opvallen.
 • Keralit: Hierbij krijgt u een kunststof boei met hulpstukken. Deze optie is een stuk duurder dan afwerking met rockpanel. Als de wangen van potdeksel delen gemaakt worden, kan er keralit toegepast worden.
 • Multipaint: Dit is een watervaste multiplex plaat met een zeer dikke coating van grondverf eroverheen. Deze platen dient men nog te schilderen en dienen elke 7 jaar opnieuw geschilderd te worden. Omdat het niet handig is om op het dak te komen, om deze schilderwerkzaamheden uit te voeren, wordt dit materiaal niet vaak toegepast.
 • Volkern (Trespa): Een lichtere kleur is hierin goedkoper dan een donkere kleur. Daarbij dienen wij de naden 6 mm uit elkaar te zetten omdat dit meer uitzet dan rockpanel. Opdrachtgevers vinden deze naden vaak storend.

Dakrandafwerking:

Er zijn 3 mogelijkheden om de dakrandafwerking te realiseren:

 1. Zinken deklijst: deze klikken wij erop met voorgezette hoeken en heeft een rustige en mooie uitstraling. Een ronde kraal is dan uw aanzicht;
 2. Zetwerkkap van plastisol: deze wordt op maat gezet en vanaf de bovenzijde vastgeschroefd. Dit zetwerk kunnen wij in diverse kleuren leveren;
 3. Trim van 60 mm hoog: deze wordt er op geschroefd vanaf de bovenzijde. De hoeken zijn al voorgezet en gelast. Er zit een rubberen aansluiting onder, zodat de afdichting van bovenaf gegarandeerd wordt.

Qua kosten is er geen verschil in bovengenoemde opties.

Rockpanel

Rockpanel

Multipaint

Multipaint

Trespa

Trespa

Zinken Deklijst

Zinken Deklijst

Zetwerkkap_Van_Plastisol

Zetwerkkap van Plastisol

Vraag een adviesgesprek aan en ontvang jouw offerte

Na het adviesgesprek zullen wij uw wensen vertalen in een offerte op maat, zodat u exact weet wat het gaat kosten, zonder verrassingen achteraf. Wij proberen de offerte binnen 2 weken te versturen zodat u deze rustig kunt nalezen. De exacte prijsopgave is onder voorbehoud van de wensen die u heeft.  

Bent u akkoord met de offerte en kloppen alle technische gegevens? Dan gaan we over tot het inplannen van de opdracht.

aftimmeren
aftimmeren
In één dag geplaatst
14-tm-17-april-2020-2
Productie in eigen werkplaats
14-tm-17-april-2020-3
Ontzorging van A tot Z

Veelgestelde vragen

Doordat we de complete fabricage in ons eigen beheer hebben en omdat we een goede, gestroomlijnde werkwijze hebben ontwikkeld, bieden we een snelle levertijd van 8 tot 16 weken én kunnen we de dakkapel monteren in één dag. Wij bieden service van A tot Z, vanaf onze eerste afspraak bij uw aan huis, tot aan het plaatsen van het dakkapel maar ook als er ooit iets mee is zijn we altijd bereid om u te helpen.

Door onze ervaring en de constante optimalisatie van ons productie- en montageproces bieden we u altijd een scherpe prijs aan. Door de materialen met grote voorraden in te kopen proberen we tussentijdse prijsstijgingen te voorkomen. Aangezien iedere woning en iedere wens uniek is, hebben we geen standaard prijzen voor onze dakkapellen. Wel kunnen we u binnen 2 weken een offerte op maat aanbieden. Neem daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bij Dakkapel-Limburg krijgt u altijd een snelle, professionele plaatsing van uw dakkapel. Een dakkapel laten plaatsen kan binnen een dag gebeuren dankzij onze werkwijze en voorbereiding van waterdicht maken in de werkplaats. Wij maken het dakkapellen tot 11 meter in onze werkplaats, waardoor we deze alleen nog maar op uw dak hoeven te hijsen. Onze vakmensen werken hem hoogwaardig af en u bent verzekerd van een stevige, weerbestendige en onderhoudsvrije dakkapel tegen een concurrerende prijs. Hieronder vind u onze werkwijze in zeven stappen.

 1. We beginnen met een vrijblijvend adviesgesprek, bij u op locatie, waarbij we uw wensen bespreken en de mogelijkheden van uw aanvraag bekijken.
 2. We bekijken de situatie en berekenen ter plaatsen met u uit hoe groot het dakkapel zal worden. Dient er een constructieberekening plaats te vinden? Hiervoor hebben wij een contactpersoon.
 3. Vervolgens maken we een offerte en kunt u met vragen of wijzigingen hierin, contact opnemen met ons via e-mail.
 4. Na uw ondertekening van de opdrachtbevestiging, gaan wij direct voor u aan de slag, de productie duurt minimaal vijf tot acht weken i.v.m. het bestellen van de ramen / rolluiken.
 5. Als de productie en montage van het dakkapel is ingepland, krijgt u van ons een montagedatum per mail doorgestuurd.
 6. Onze vakmensen plaatsen de dakkapel binnen één dag op u dak.
 7. U kunt aan de slag met het inrichten van uw extra woonruimte! U hebt 10 jaar garantie op de waterdichtheid van het dakkapel die u hebt laten plaatsen door Dakkapel-Limburg.

Naast maatwerk dakkapellen die we in onze eigen werkplaats ontwikkelen, kunt u bij ons ook terecht voor de beste opties en mooiste afwerkingen. U kunt zo een keuze maken uit rolluikenkozijnen en meer

Op die vraag kunnen we helaas geen direct antwoord geven. Ieder project is uniek omdat we rekening dienen te houden met afmetingen, kleuren, opties en andere wensen. De prijs voor een dakkapel ligt afhankelijk van jouw wensen tussen de € 6.000,- en € 15.000,-. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Tijdens ons gesprek, bij uw thuis, stellen wij u de vraag m.b.t. afvoeren afval. Hierin zijn 3 opties:

 1. U ruimt alles zelf op;

Wij leveren alles veegschoon af en stofzuigen, maar het afval laten wij liggen en dient u zelf af te voeren.

 1. U rijdt met onze vakmensen mee naar de milieustraat;

Wij helpen u met het naar beneden dragen van het afval, leggen/zetten alles op onze aanhangkar en u rijdt achter ons aan/met onze bus mee naar de milieustraat. Het aantal knippen gaat van uw pas af en wij helpen u met het deponeren van het afval bij de milieustraat en zetten u daarna thuis af.

 1. Wij ruimen alles op en voeren het afval voor u af.

U hoeft zelf niets te doen, wij zorgen dat alles netjes wordt opgeruimd en het afval wordt afgevoerd.

Liever teruggebeld worden?

Laat dan een terugbelverzoek achter door je je gegevens aan ons door te geven via het formulier. Een van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.