Skip to content

Stel uw eigen dakraam samen

Waar kunnen we u mee helpen?

Dakramen

Meer licht in uw huis naar binnen laten komen? Dat kan door middel van een dakraam. Wilt u er een laten plaatsen? Of u huidige dakraam laten vervangen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Enkel dakraam: geschikt voor kleine ruimtes;
 • 2-in-1 dakraam: 1 vast raam en 1 raam die geopend kan worden;
 • 3-in-1 dakraam: 1 vast raam en 2 ramen die geopend kan worden;
 • Daglichtsystemen: horizontaal of verticaal gekoppelde ramen of 4 ramen naast en boven elkaar.

Kosten

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen voor een dakraam. Maar hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Het kan variëren tussen de € 900,- en de € 2.000,- en meer voor een dakraam. 

M.b.t. dakramen is dit afhankelijk van het type dakraam. Er zit uiteraard prijsverschil tussen een tuimelvenster, uitzettuimelvenster, 2-in-1 dakraam, 3-in-1 dakraam of daglichtsystemen en wilt u een extra optie zoals een rolgordijn, verduisteringsgordijn, plissé gordijn, jaloezie, buitenzonwering, insecten hor of rolluik, dan zorgt dit voor een hogere prijs. 

Vraag een adviesgesprek aan en ontvang jouw offerte

Om te weten hoe groot uw dakraam moet zijn is er een handig ezelsbruggetje: aantal m2 vloer oppervlakte / 10 is de gewenste afmeting daglicht die geplaatst dient te worden. Dus als u 10 m2 vloeroppervlakte hebt dan dient u een raam te verkrijgen van minimaal 1 m2 glas oppervlakte. In bovengenoemd voorbeeld wordt de SK06 1140 x 1180 mm geadviseerd.

Wanneer neemt u een kunststof en wanneer neemt u een witgelakte variant:

Wij adviseren u, wanneer het raam veel open zal staan of het raam in vochtige ruimtes staat zoals bv een badkamer, om dan voor een kunststof variant te gaan. Anders volstaat een witgelakte variant.

Indien u een oud raam heeft kunnen wij dit 1-op-1 vervangen (oude met nieuwe types) a.d.h.v. het type nummer. Door een raam te vervangen kan in de meeste gevallen de afwerking blijven zitten,  wat ervoor zorgt dat er weinig afgewerkt hoeft te worden naderhand.

De afwerking maken wij meestal haaks en van MDF12 mm wit gegrond. Bij badkamers kiezen we voor multiplex 12 mm WBP gegrond.

Als u het contactformulier via de website invult, krijgen wij hiervan een mail. Wij zullen u dan, in de meeste gevallen, per mail vragen om foto’s te maken en deze naar ons toe te sturen. Wij hebben dan voldoende informatie om een offerte te maken. Daarom kiezen wij ervoor om, vaak, niet op locatie te komen kijken. De offerte zult u binnen maximaal 5 werkdagen ontvangen. Indien u akkoord gaat met de offerte, proberen wij deze binnen 6 weken te plaatsen.

Wij zijn sinds 1 januari 2018 Velux Montagepartner. Op velux.nl kunt u een kijkje nemen voor meer informatie over de mogelijkheden.

Behalve een dakraam is een dak serre of dakkapel ook mogelijk om meer licht in huis te creëren. Ook dit werk kan Dakkapel-Limburg voor u uitvoeren. Kijk hiervoor op www.timmerwerkenlimburg.nl

aftimmeren
In één dag geplaatst
Ontwerp zonder titel (27)
Productie in eigen werkplaats
14-tm-17-april-2020-3
Ontzorging van A tot Z

Veelgestelde vragen

Doordat we de complete fabricage in ons eigen beheer hebben en omdat we een goede, gestroomlijnde werkwijze hebben ontwikkeld, bieden we een snelle levertijd van 8 tot 16 weken én kunnen we de dakkapel monteren in één dag. Wij bieden service van A tot Z, vanaf onze eerste afspraak bij uw aan huis, tot aan het plaatsen van het dakkapel maar ook als er ooit iets mee is zijn we altijd bereid om u te helpen.

Door onze ervaring en de constante optimalisatie van ons productie- en montageproces bieden we u altijd een scherpe prijs aan. Door de materialen met grote voorraden in te kopen proberen we tussentijdse prijsstijgingen te voorkomen. Aangezien iedere woning en iedere wens uniek is, hebben we geen standaard prijzen voor onze dakkapellen. Wel kunnen we u binnen 2 weken een offerte op maat aanbieden. Neem daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.

Bij Dakkapel-Limburg krijgt u altijd een snelle, professionele plaatsing van uw dakkapel. Een dakkapel laten plaatsen kan binnen een dag gebeuren dankzij onze werkwijze en voorbereiding van waterdicht maken in de werkplaats. Wij maken het dakkapellen tot 11 meter in onze werkplaats, waardoor we deze alleen nog maar op uw dak hoeven te hijsen. Onze vakmensen werken hem hoogwaardig af en u bent verzekerd van een stevige, weerbestendige en onderhoudsvrije dakkapel tegen een concurrerende prijs. Hieronder vind u onze werkwijze in zeven stappen.

 1. We beginnen met een vrijblijvend adviesgesprek, bij u op locatie, waarbij we uw wensen bespreken en de mogelijkheden van uw aanvraag bekijken.
 2. We bekijken de situatie en berekenen ter plaatsen met u uit hoe groot het dakkapel zal worden. Dient er een constructieberekening plaats te vinden? Hiervoor hebben wij een contactpersoon.
 3. Vervolgens maken we een offerte en kunt u met vragen of wijzigingen hierin, contact opnemen met ons via e-mail.
 4. Na uw ondertekening van de opdrachtbevestiging, gaan wij direct voor u aan de slag, de productie duurt minimaal vijf tot acht weken i.v.m. het bestellen van de ramen / rolluiken.
 5. Als de productie en montage van het dakkapel is ingepland, krijgt u van ons een montagedatum per mail doorgestuurd.
 6. Onze vakmensen plaatsen de dakkapel binnen één dag op u dak.
 7. U kunt aan de slag met het inrichten van uw extra woonruimte! U hebt 10 jaar garantie op de waterdichtheid van het dakkapel die u hebt laten plaatsen door Dakkapel-Limburg.

Naast maatwerk dakkapellen die we in onze eigen werkplaats ontwikkelen, kunt u bij ons ook terecht voor de beste opties en mooiste afwerkingen. U kunt zo een keuze maken uit rolluikenkozijnen en meer

Op die vraag kunnen we helaas geen direct antwoord geven. Ieder project is uniek omdat we rekening dienen te houden met afmetingen, kleuren, opties en andere wensen. De prijs voor een dakkapel ligt afhankelijk van jouw wensen tussen de € 6.000,- en € 15.000,-. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Tijdens ons gesprek, bij uw thuis, stellen wij u de vraag m.b.t. afvoeren afval. Hierin zijn 3 opties:

 1. U ruimt alles zelf op;

Wij leveren alles veegschoon af en stofzuigen, maar het afval laten wij liggen en dient u zelf af te voeren.

 1. U rijdt met onze vakmensen mee naar de milieustraat;

Wij helpen u met het naar beneden dragen van het afval, leggen/zetten alles op onze aanhangkar en u rijdt achter ons aan/met onze bus mee naar de milieustraat. Het aantal knippen gaat van uw pas af en wij helpen u met het deponeren van het afval bij de milieustraat en zetten u daarna thuis af.

 1. Wij ruimen alles op en voeren het afval voor u af.

U hoeft zelf niets te doen, wij zorgen dat alles netjes wordt opgeruimd en het afval wordt afgevoerd.

Liever teruggebeld worden?

Laat dan een terugbelverzoek achter door je je gegevens aan ons door te geven via het formulier. Een van onze adviseurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op.